Tiesiog tobulas obuolių pyragas iš tešlos trupinių...
Tie, kurie skaito mano blogą, pamena paprastai paruošiamą ir be galo skanų manų pyragą. Šis obuolių pyragas taip pat greitai pagaminamas, o skonis - sakyčiau net vienu balu lenkia manų pyragą. Taigi dar kartą pasitvirtino posakis "tobulumas slypi paprastume"...
Ingredientai:
Obuolių masei:
6 obuoliai
50 g. sviesto
2 šaukštai cukraus
cinamono
Trupiniams:
150 g. sviesto
150 g. miltų
maltų riešutų (migdolų arba lazdynų)
50 g. avižinių dribsnių arba penkių grūdų dribsnių
cinamono
migdolo drožlių
Žingsniai
1. Obuolius nulupti, supjaustyti stambokais gabaliukais ir 10 minučių pavirti ant labai silpnos ugnies kartu su sviestu, cukrumi ir cinamonu.
2. Atšaldytą sviestą supjaustome gabaliukais, sudedame į indą, suberiame avižas (penkių grūdų dribsnius), maltus riešutus ir miltus. Triname tarp pirštų tol, kol pasidarys trupiniai. Tada suberiame cukrų, cinamoną ir lengvai sumaišome, kad nesugadintume trupinių.
3. Keraminį arba stiklinį indą ištepame sviestu, beriame pusę tešlos trupinių, antru sluoksniu - obuolių masę, trečiu sluoksniu - vėl tešlos trupinių. Viršų pabarstome migdolo drožlėmis.
4. Kepame 180 C orkaitėje 40 minučių.
Gardžios nuodomės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą