Morkiniai keksiukai


Keksiukas - geriausias skonis geriausioje formoje...

Ingredientai:

200 g. sviesto
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės smulkintų konservuotų ananasų
1 stiklinė tarkuotų morkų
350 g. miltų
100 g. cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
50 g. kapotų migdolų
1,5 šaukštelio cinamono

Žingsniai:

1. Tešla. Į išlydytą ir atvėsintą sviestą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, cinamoną, tarkuotas morkas, ananasų gabalėlius ir gerai išmaišyti. Suberti likusius produktus: miltus, kėlimo miltelius, kapotus migdolus, ir dar kartą gerai išmaišyti.

2. Formavimas ir kepimas. Grietinės tirštumo tešlą sukrėsti į specialią keksiukams kepti skirtą formą. Kepti apie 20 minučių 200 C temperatūroje.

3. Puošimas. Iškeptus ir atvėsusius keksiukus aptepti iš cukraus pudros, kiaušinio baltymo, citrinos ir (arba) kakavos miltelių pagamintu glaistu. Šį glaistą galima pakeisti glaistu iš maskarponės sūrio, citrinos sulčių ir cukraus pudros.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: