Popietinei saulytei glostant nugaras...
Ingredientai:
Pyrago pagrindui:
350 g. miltų
2 š. cukraus pudros
2 kiaušinio tryniai
tarkuota citrinos žievelė
2 š. apelsinų sulčių
Kavos sluoksniui:
4 š. kavos
1,5 puodelio pieno
50 g. kukurūzų miltų
120 g. cukraus pudros
4 kiaušinio tryniai
30 g. sviesto
Morengo sluoksniui:
6 kiaušinio baltymai
3 š. cukraus pudros
25 g. žemės riešutų
Žingsniai:
1. Pyrago pagrindui sumaišyti miltus su cukraus pudra, sukrėsti sviestą ir minkyti, kol tešloje nebeliks sviesto trupinių. Įmušti kiaušini, suberti tarkuotą citrinos žievelę, įpilti apelsinų sulčių. Tešlą išminkyti iki vientisos masės ir 10-15 min. vėsinti šaldytuve.
2. 28 cm skersmens apvalią plokščią kepimo formą ištepti aliejumi, įkloti tešlą ir 15 min. vėsinti šaldytuve.
3. Tešlą subadyti šakute. Ant tešlos viršaus patiesti kepimo popierių, prispausti pupelėmis ir kepti 15 min. 200 C temperatūroje. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, nuimti kepimo popierių ir pupeles. Kepinį išimti iš orkaitės, sumažinti temperatūrą iki 160 C.
4. Kavos įdarui. Užvirti 1 puodelį pieno, suberti kavą ir palaukti, kol pritrauks. Cukraus pudrą ir kukurūzų miltus sumaišyti su likusiu pienu, tada supilti į kavą su pienu. Mišinį užvirti, tada nukelti nuo viryklės. Įmušti kiaušinio trynius, sukrėsti sviestą ir pavirti ant silpnos ugnies 4 min. Mišinį supilti ant iškepto pyrago pagrindo.
5. Morengo sluoksniui. Išplakit kiaušinio baltymus iki tirštų putų. Po truputį maišant suberti cukraus pudrą ir suplakti baltymus iki standžių putų.
6. Kavos sluoksnį lygiai padengti morengu, pabarstyti skaldytais žemės riešutais ir kepti 35 min. 160 C. Patiekti šiltą arba atvėsusį.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą