Paims tave už rankos ir nusives į pasaką...
Ingredientai:
Tešlai:
1 šaukštas kavos
1/4 stiklinės vandens
200 g. sviesto
175 g. cukraus
250 -270 g. miltų
1 šaukštas kėlimo miltelių
50 g. migdolų
3 kiaušiniai
Kremui:
100 g. sviesto
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukštai mėtinio sirupo
cukraus pudros pagal skonį
Žingsniai:
1. Užplikyti kavą. Palaukti kol pritrauks ir per sietelį nukošti. Migdolams nulupti žieveles ir stambiai sukapoti.
2. Sviestą išlydyti, supilti kavą, suberti cukrų, miltus, riešutus ir viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti 40 proc. grietinės tirštumo.
3. Supilti į apvalią 23 cm skardą nuimamais kraštais. Kepti 180 C orkaitėje 30-40 min. Pyrago paplotį atvėsinti, tada perpjauti išilgai pusiau.
4. Kremui. Išlydyti sviestą, supilti sirupą ir cukrų. Gerai išmaišyti, palaukti, kol sustings.
5. Kremu aptepti vieną pyrago paplotį, antrą - uždėti ant viršaus. Pyrago viršų apibarstyti cukraus pudra, papuošti šviežiais mėtų ar melisų lapeliais.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą