Pats vasariškiausias skonis...
Ingredientai:
Tešlai:
300-350 g. miltų
150 g. sviesto
100 g. cukraus
1 kiaušinis
Pudingo sluoksniui:
1 pakelis vanilinio pudingo
0,25 stiklinės cukraus
0,5 l pieno
Šilauogių sluoksniui:
1,5 l šilauogių
100 g. cukraus
1 a. š. citrinos rūgšties
20 g. želatinos
300 ml vandens
Žingsniai:
1. Tešlai. Miltus paberkite ant lentelės, padarykite duobutę. Į ją sukrėskite sviestą, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Išminkykite tešlą iki vientisos prie rankų nelimpančios masės. Šaldykite 40-50 min. Kepkite 180 C temperatūroje 30-40 min. Atvėsinkite.
2. Pudingui. Pagal instrukciją išvirkite pudingą. Palikite atvėsti.
3. Želatinos masei. Želatiną išbrinkinkite 150 ml vandens. Į likusį vandenį suberkite cukrų, citrinos rūgštį ir užvirkite. Supilkite želatiną ir gerai išmaišykite. Vėsinkite, kol skystis pradės stingti.
4. Į atvėsusį tešlos krepšelį sukrėskite pudingą, išdėliokite šilauoges ir paskirstykite pradėjusią stingti želatinos masę. Prieš patiekdami, laikykite šaldytuve 4-5 valandas.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą