Šilauogių krepšelis


Pats vasariškiausias skonis...

Ingredientai:

Tešlai:
300-350 g. miltų
150 g. sviesto
100 g. cukraus
1 kiaušinis

Pudingo sluoksniui:
1 pakelis vanilinio pudingo
0,25 stiklinės cukraus
0,5 l pieno

Šilauogių sluoksniui:
1,5 l šilauogių
100 g. cukraus
1 a. š. citrinos rūgšties
20 g. želatinos
300 ml vandens

Žingsniai:

1. Tešlai. Miltus paberkite ant lentelės, padarykite duobutę. Į ją sukrėskite sviestą, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Išminkykite tešlą iki vientisos prie rankų nelimpančios masės. Šaldykite 40-50 min. Kepkite 180 C temperatūroje 30-40 min. Atvėsinkite.

2. Pudingui. Pagal instrukciją išvirkite pudingą. Palikite atvėsti.

3. Želatinos masei. Želatiną išbrinkinkite 150 ml vandens. Į likusį vandenį suberkite cukrų, citrinos rūgštį ir užvirkite. Supilkite želatiną ir gerai išmaišykite. Vėsinkite, kol skystis pradės stingti.

4. Į atvėsusį tešlos krepšelį sukrėskite pudingą, išdėliokite šilauoges ir paskirstykite pradėjusią stingti želatinos masę. Prieš patiekdami, laikykite šaldytuve 4-5 valandas.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: