Medaus pyragas


Atsikąsi - apkabinsi minkštą meškutį...

Ingredientai:

Papločiams:
200 g. sviesto
1 stiklinė medaus (geriausia - skysto)
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
4-5 stiklinės miltų
1 šaukštas kepimo miltelių

Kremui:
1 l grietinės
10 šaukštų cukraus (dar geriau - cukraus pudros)
2 šaukštai citrinos sulčių

Žingsniai:

1. Sviestą ir medų ištirpiname karšto vandens vonelėje, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir išmaišome.

2. Miltus sumaišome su kėlimo milteliais, suberiame į tešlą ir išminkome.

3. Tešlą padaliname į 6 gabalus ir padedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

4. Iškočiojame 6 tešlos lakštus, su didele lėkšte kiekviename lakšte išspaudžiame po apskritimą.  Lakštus kepame atskirai 180 C temperatūroje apie 10 minučių. Taip pat iškepame ir tešlos likučius.

5. Kremo ingredientus išmaišome. Lakštus dedame vieną ant kito, prieš tai kiekvieną iš jų gausiai pertepus kremu. Kremu aptepame ir torto viršų bei šonus. Iš iškeptų tešlos likučių elektriniu smulkintuvu padarome trupinius ir apibarstome visą torto paviršių.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: