Cinamoninis mokyklos laikų prisiminimas...
Ingredientai:
Tešlai:
1 stiklinė pieno
2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
80 g. cukraus
400 - 500 g. miltų
100 g. sviesto
1/2 arbatinio šauktelio druskos
2 arbatiniai šaukšteliai malto kardamono
Įdarui:
2 šauktai svieso
2 šaukštai cinamono
2 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 kiaušinio trynys
1 šauktas pieno
Žingsniai:
1. Tešla. Į šiltą, bet ne karštą pieną įmaišyti mieles su cukrumi, lydytą sviestą, suberti druską, kardamoną ir persijotus miltus. Užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkoma tol, kol susidarys oro burbuliukai (apie 10 minučių). Uždengti švariu rankšluostėliu ir kildinti šiltai apie valandą.
2. Bandelių formavimas ir kepimas. Tešlą dar kartą gerai išminkyti ir iškočioti norimo storio keturkampį.Tešlos lakštą aptepti lydytu pravėsusiu sviestu, apibarstyti cinamonu, cukrumi ir vanile, suvynioti kaip vyniotinį, supjaustyti 2-3 centimetrų pločio ritinėliais ir kiekvieną ritinėlį paspausti ties viduriu. Tešlos ritinėlis turi "išvažiuoti kaip žiūronas".Suformuotas bandeles patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, galima pabarstyti cukrumi. Kepti 220 C orkaitėje apie 15 minučių.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą