Imbieriniai fainuoliai Kalėdų nuotaikai pagardinti....
Ingredientai:
Tešlai:
150 g. sviesto
100 g. cukraus
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio gvazdikėlių
1/2 šaukštelio kardamono
2 šaukšteliai malto imbiero
1 šaukštelis kepimo miltelių
9 šaukštai medaus
400 g. miltų
Glaistui:
cukraus pudros
kiaušinio baltymo
citrinos sulčių
spalvotų pabarstukų
Žingsniai:
1. Tešla. Išlydyti sviestą, sukrėsti medų, cukrų, prieskonius ir gerai išmaišyti. Į pravėsusią sviesto masę įmušti kiaušinį, supilti miltus ir kėlimo miltelius. Tešla turi būti vientisa. Nepadauginkite miltų, nes tuomet ji sušoks į gumuliukus. Minkyti ne mažiau kaip 10 minučių, kad susidarytų oro burbuliukai. Padėti į šaldytuvą 40 minučių.
2. Sausainių formavimas ir kepimas. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą, sausainių formele išspausti žmogeliukus. Kepti 180 C orkaitėje apie 8 minutes.
3. Puošimas. Atvėsusius sausainius aptepti glaistu ir apibarstyti spavotais pabarstukais.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą