Maskarponės sūrio torčiukas

 
 
Minkšta, minkščiau, minkščiausia...
Ingredientai:

Biskvitui:
4 kiaušiniai
40 g. miltų
20 g. krakmolo
100 g. cukraus
1 a. š. kėlimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus
100 ml stiprios kavos
1 š. romo

Maskarponės kremui:
500 g. kreminio Maskarponės sūrio
400 g. plakamosios grietinėlės
200 g. jogurto be priedų
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1/2 - 1 stiklinė cukraus pudros (pagal skonį)
30 g. želatinos
Papuošimui:
Kakava
Stambios šokolado drožlės


Žingsniai:

1. Biskvitas. Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standžių putų. Trynius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, suberiame pusę visų miltų ir krakmolo, tada išmaišome. Sukrečiame pusę išplaktų baltymų, atsargiai įmaišome į trynių masę. Tada suberiame likusius miltus, krakmolą ir kėlimo miltelius. Išmaišome. Sukrečiame ir įmaišome likusius baltymus. Kepame 20 min. 160-180 C orkaitėje 23 cm apvalioje skardoje nuimamais kraštais. Atvėsiname, padaliname į du papločius, sulaistome kava ir romu.

2. Kremas. Kreminį Maskarponės sūrį išmaišome su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Želatiną išbrinkiname keliuose šaukštuose vandens ir pakaitiname, kad ištirptų. Truputį pravėsusią supilame į sūrio masę ir gerai išsukame. Tada Supilame jogurtą, grietinėlę ir atsargiai išmaišome. Dedame į šaldytuvą 5-10 minučių. Masė turi būti tik pradėjusi stingti, tačiau dar nesustingusi.

3. Torto formavimas ir puošimas. Pirmąjį paplotį įdedame į kepimo formą, sukrečiame 1/3 sūrio masės. Dedame antrąjį paplotį ir kartojame tą patį. Torto paviršių išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Likusią sūrio masę (1/3) paliekame inde ir taip pat dedame į šaldytuvą apytiksliai 10 minučių. Iš šios masės konditeriniu švirkštu formuojame bokštelius. Dalį jos atsidedame torto kraštams aptepti. Tortą šaldome apie 2 valandas, išimame iš formos, aptepame kraštus, papuošiame kakava ir stambiomis šokolado drožlėmis.

Gardžios nuodėmės! 
Patarimai:

1. Receptas skirtas mažo skersmens torčiukui. Norėdami pagaminti didesnį tortą, pagal proporcijas padidinkite produktų kiekį.

2. Desertą galima patiekti ir ne torto forma. Sulaistytą biskvitą supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite stikliniame inde. Ant viršaus sukrėskite sluoksnį kremo, tada sudėliokite likusias biskvito juosteles, o ant jų viršaus - likusį kremą.




Komentarų nėra: