Varškės spurgos


Cukraus pudra apibarstyti svajonių burbulai...

Ingredientai:

550 g. varškės
2 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
12 šaukštų miltų
cukraus pudros
2 šaukšteliai kėlimo miltelių
aliejaus kepimui


Žingsniai:

1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, sukrečiame varškę ir gerai išsukame. Kėlimo miltelius sumaišome su miltais, suberiame į varškės masę, gerai išminkome.

2. Miltais pabarstytomis rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus. Verdame įkaitintame aliejuje (turi pilnai apsemti) apie 15 min.

Gardžios nuodėmės!

Patarimai: 

1. Tešla turi būti minkoma, bet ne per kieta. Tam, kad formuojant rutuliukus tešla neliptų, rankas pabarstykite miltais.

2. Įdėjus spurgeles į aliejų iš pradžių porą minučių apvirkite "ant stiprios ugnies", vėliau - ugnį sumažinkite.






Komentarų nėra: