Kai skleidžiasi pavasaris...
Ingredientai:
Biskvitui:
200 g. cukraus
80 g. miltų
40 g. krakmolo
8 kiaušiniai
1,5 pakelio vanilinio cukraus
1 š. kepimo miltelių
1,5 stiklinės citrinos sulčių
Varškės kremui:
800 g. neriebios varškės
700 g. riebios grietinėlės
100 g. cukraus
40 g. želatinos
0,5 l šaldytų braškių
0,5 stiklinės citrinos sulčių
Papuošimui:
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė vandens
1-2 citrinos
Žingsniai:
1. 30 cm skersmens apvalios kepimo skardos dugną išklojame kepimo popieriumi. Dugną ir kraštus patepame riebalais.
2. Biskvito tešla. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ištriname iki vientisos masės. Viename inde sumaišome miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Pusę miltų masės įmaišome į kiaušinių masę. Iki standumo suplakame kiaušinių baltymus. Pusę baltymų masės sukrečiame į tešlą ir atsargiai išmaišome. Po truputį pilame likusius miltus ir atsargiai išmaišome. Tą patį padarome su likusiais baltymais.
3. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame 180 C temperatūroje 25-30 min.
4. Varškės kremas. Varškę su cukrumi išsukame iki purios vientisos masės, padaliname į dvi dalis ir supilame į du atskirus indus. Į pirmą indą sukrečiame atšildytas braškes, į antrą - 0,5 puodelio citrinos sulčių. Želatiną išbrinkiname poroje šauktų šalto vandens ir maišydami kaitiname ant silpnos ugnies kol ištirps želatinos granulės. Pusę želatinos supilame į pirmą indą, pusę - į antrą. Išmaišome ir padedame į šaldytuvą. Kai varškė pradeda stingti, suplakame grietinėlę ir įmaišome lygiomis dalimis į citrininę ir braškinę varškės masę.
5. Biskvitą padaliname į tris dalis. Papločius sulaistome citrinos sultimis. Pirmą paplotį aptepame braškiniu varškės kremu. Dedame antrą paplotį ir aptepame jį puse citrininio varškės kremo. Dedame trečią paplotį ir aptepame likusio citrininiu varškės kremu. Porą valandų šaldome šaldytuve.
6. Papuošimas. Užverdame vandenį, prisukame ugnį ir sudedame griežinėliais supjaustytas citrinas. Paverdame 1 min. Nedelsiant sudedame citrinas į labai šaltą vandenį. Citrinoms atvėsus, jas nusausiname. Į vandenį, kuriame virė citrinos, sudedame cukrų, palaukiame kol vanduo užvirs, prisukame ugnį, sudedame citrinas ir verdame apie 1 val. Ištraukę citrinas nusausiname ir išdėliojame ant sustingusio torto.
Gardžios nuodėmės!
Patarimai:
1. Jei norite, kad biskvitas būtų purus, nepadauginkite miltų.
2. Torto viršų vietoje citrininio varškės kremo galima aptepti citrininiu cukraus pudros glajumi, kurį pagaminsite cukraus pudrą sumaišius su citrinos sultimis tinkamomis proporcijomis.
3. Receptas skirtas dideliam - 30 cm skersmens - tortui. Jei norite kepti mažesni, naudokite proporcingai mažiau produktų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą