Rabarbarų pyragas


Pyragas, įkvepiantis  vasaros nuotykiams...

Ingredientai:

Pyragui:
140 g. sviesto
4 kiaušiniai
250-280 g. miltų
1,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės pieno
4-5 rabarbarų stiebų
1 a. š. kėlimo miltelių
cukraus pudros

Vaniliniam padažui:
0,5 l pieno
1 šaukštas krakmolo
4 šaukštai cukraus
1/2 pakelio vanilinio cukraus (arba 1 vanilės lazdelė)

Žingsniai:

1. Sviestą sumaišome su 1 stikline cukraus iki purumo. Įmušame kiaušinių trynius, supilame pieną ir išplakame. Suberiame miltus ir kėlimo miltelius, gerai išmaišome.

2. Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į tešlą.

3. Rabarbarų stiebus nulupame, supjaustome riekelėmis.

4. Skardą nuimamais kraštais ištepame šaukštu aliejaus, pabarstome miltais. Į skardą sukrečiame pusę tešlos, išdėliojame pusę rabarbarų ir apibarstome 0,25 stiklinės cukraus. Tada sukrečiame likusią tešlą ir rabarbarus, apibarstome 0,25 stiklinės cukraus.

5. Kepame 180 C temperatūroje apie 40 minučių, o jei pyragas nėra storas - 30 min.

6. Vanilinis padažas. Krakmolą ištirpiname keliuose šaukštuose pieno. Likusį pieną, kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi trumpai paverdame, tada maišydami atsargiai supilame ištirpintą krakmolą. Maišydami užverdame.

7. Pyragui atvėsus, apibarstome cukraus pudra, patiekiame su šiltu vanilės padažu ir ledais.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: