Sluoksniuotos tešlos prancūziškos bandelės - su arbata ir laikraščiu kiekvieną rytą...
Ingredientai:
300 ml šilto pieno
340 g. sviesto
1 kiaušinio
20 g. gyvų mielių
500 g. miltų
1 žiupsnelis druskos
50 g. cukraus
1 kiaušinio trynys
Žingsniai:
1. Mieles išsukti su vienu šaukštu cukraus, kol pasidarys skystos.
2. Pašildytą, bet ne karštą pieną sumaišyti su kiaušiniu, cukrumi, druska ir mielėmis.
3. Suberti miltus ir viską gerai išminkyti. Palikti 1-1,5 valandos šiltai, kol tešla padvigubės.
4. Atšildytą sviestą padėti ant plėvelės, uždėti kitą plėvelę ant viršaus ir minkant sviestą pirštais suformuoti sviesto lakštą. Tada įdėti į šaldytuvą, kad sušaltų.
5. Iškočioti stačiakampio formos lakštą, kočiojant tik išilgai. Padalinti tešlą į tris įsivaizduojamas dalis, nubrėžiant įsivaizduojamas linijas skersai lakšto. Ant viduriniosios dalies padėti sviesto lakštą, link vidurio lenkti vieną laktšo kraštą, tada - kitą. Keliasluoksnę tešlą iškočioti išilgai (turi gautis vieno sluoksnio lakštas), tada dar kartą perlenkti anksčiau nurodytu būdu. Įdėti į šaldytuvą ir palikti 30 min.
6. Atšaldytą tešlą iškočioti išilgai, neatlenkiant lakšto kraštų. Turi gautis vieno sluoksnio lakštas. Dar kartą sulankstyti tešlą taip, kaip aprašyta 4 žingsnyje. Atšaldyti 30 min.
7. Pakartoti 5 žingsnyje aprašytus veiksmus.
8. Iškočioti tešlą. Peiliu padalinti lakštą į trikampius. Susukti juos, pradedant platesniąja dalimi.
9. Sudeti į skardą, aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje 20-25 min.
Gardžios nuodėmės!
2 komentarai:
Aciu uz idomu dienorasti
Malonu kurti, gaminti ir dalintis su tavimi ir kitais gardėsių kepėjais ir valgytojais. Skanaus penktadienio!
Rašyti komentarą