Grietinėlės tortas su sausainių pagrindu ir avietėmis... Iki dangaus - vos trys laipteliai...
Ingredientai:
200 g. sausainių
150 g. sviesto
500 ml. plakamosios grietinėlės
500 ml. pieno
30 g. želatinos
4 šaukštai cukraus
šviežios, apvirtos, šaldytos avietės arba aviečių uogienė
Žingsniai:
1. Pagrindas. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu, supilti lydytą sviestą. Gautą masę sukrėsti į skardą ir suformuoti pagrindą. Padėti į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.
2. Panna cotta. Pieną ir grietinėlę supilti į puodą ir užvirti. 30g. želatinos išbrinkinti 2 šaukštuose vandens, pakaitinti, kad ištirptų ir truputį pravėsusią supilti į pieną. Panna cotta padėti į šaldytuvą, kol pradės stingti. Tada sukrėsti ją ant sausainių pagrindo ir palikti šaldytuve apie vieną valandą, kol visiškai sustings.
6. Papuošimas. Torto viršų papuošti šviežiomis, šaldytomis, apvirtomis uogomis arba uogiene.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą