Duonos sūkurėliai










Užkąskite vasaros vakarą duonelėmis ir užsigerkite baltu vynu...

Ingredientai:

6 stiklinės miltų
1 šaukštas druskos
6 šaukšteliai kėlimo miltelių
6 šaukšteliai cukraus
1,5 stiklinės balto vyno
2 šaukštai pieno
8 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio baltymas
garstyčių grūdeliai, kmynai arba sezamas, aguonos, anyžiai

Žingsniai:

1. Miltus sumaišyti su kėlimo milteliais, druska, cukrumi.

2. Vyną, pieną ir alyvuogių aliejų sumaišyti atskirame inde. Tada supilti į miltų masę ir išminkyti.

3. Tešlą palikti 10 minučių pastovėti, iškočioti. Tešlos lakštą aptepti kiaušinio baltymu, apibarstyti norimais priedais: garstyčiomis, kmynais, aguonomis, anyžiais ir pan. Lakštą padalinti ilgomis plonomis juostelėmis ir suformuoti sukūrėlius.

4. Kepti 15-20 min. 180 C temperatūroje.

5. Patiekti dar šiltus arba atvėsusius. Šie duonos sūkurėliai tinkami vartoti iki mėnesio.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: