Norisi viso!..
Ingredientai:
Tešlai:
400 g. sviesto (supjaustyto gabaliukais)
2 stiklinės miltų
6-7 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
2 šaukštai vandens
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
2 stiklinės mėlynių
1 stiklinė cukraus
Žingsniai:
1. Ant medinės lentelės suberti miltus, padaryti juose duobutę ir sudėti visus ingredientus. Kapoti plačiu peiliu tol, kol tešla pradės lipti prie peilio. Tada suminkyti rankomis ir suformuoti rutulį. Padėti į šaldytuvą 1 valandai.
2. Atšaldytą tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vienos dalies iškočioti ploną lakštą, įdėti į riebalais išteptą skardą, ant viršaus paberti pupelių ar žirnių ir kepti 15-20 minučių. Iškepus, atšaldyti.
3. Kitą tešlos dalį iškočioti ir supjaustyti juostelėmis.
4. Mėlynes sumaišyti su cukrumi ir sukrėsti ant atvėsusio tešlos pagrindo.
5. Iš tešlos juostelių suformuoti tinklelį, aptepti kiaušinio plaikiniu ir pašauti į orkaitę 15-20 minučių.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą