Trapus mėlynių pyragas


Norisi viso!..

Ingredientai:

Tešlai:
400 g. sviesto (supjaustyto gabaliukais)
2 stiklinės miltų
6-7 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
2 šaukštai vandens
1 šaukštelis druskos

Įdarui:
2 stiklinės mėlynių
1 stiklinė cukraus

Žingsniai:

1. Ant medinės lentelės suberti miltus, padaryti juose duobutę ir sudėti visus ingredientus. Kapoti plačiu peiliu tol, kol tešla pradės lipti prie peilio. Tada suminkyti rankomis ir suformuoti rutulį. Padėti į šaldytuvą 1 valandai.

2. Atšaldytą tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vienos dalies iškočioti ploną lakštą, įdėti į riebalais išteptą skardą, ant viršaus paberti pupelių ar žirnių ir kepti 15-20 minučių. Iškepus, atšaldyti.

3. Kitą tešlos dalį iškočioti ir supjaustyti juostelėmis.

4.  Mėlynes sumaišyti su cukrumi ir sukrėsti ant atvėsusio tešlos pagrindo.

5. Iš tešlos juostelių suformuoti tinklelį, aptepti kiaušinio plaikiniu ir pašauti į orkaitę 15-20 minučių.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: