Puošni ir trapi deivė - Jūsų saulėtos šeštadienio popietės draugė…
Ingredientai:
75 g. juodojo šokolado (sukapoti gabalėliais)
2/3 puodelio pieno
200 g. suminkštinto sviesto
250 g. muskovado rudojo cukraus
3 kiaušiniai
200 g. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
75 g. neriebios grietinėlės
Pertepimui ir papuošimui:
60 ml aviečių uogienės
150 g. juodojo šokolado
10-15 balto ir juodo šokolado lapelių
Žingsniai:
1. Įkaitinti orkaitę iki 190 C. Patepti riebalais dvi 22 cm skersmens kepimo skardas. Skardų dugnus iškloti kepimo popieriumi.
2. Išlydyti šokoladą. Maišant įpilti pieną. Gerai išmaišyti ir leisti atvėsti.
3. Iki vientisos masės išmaišyti sviestą su ruduoju cukrumi. Maišant vieną po kito įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti.
4. Į kiaušinių masę suberti persijotus miltus, kepimo miltelius, šokolado masę ir grietinėlę. Tešlą padalinti į dvi dalis ir sukrėsti į skardas.
5. Kepti 30 minučių. Atvėsus apversti ant metalinių grotelių.
6. Po metalinėmis grotelėmis patiesti kepimo popierių. Išlydyti šokoladą papuošimui ir leisti pravėsti. Pirmą kepinio dalį aptepti aviečių uogiene, tada uždėti ant viršaus antrą. Suklijuoto kepinio viršų aplieti šokoladu. Puošti juodojo ir baltojo šokolado lapeliais.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą