Tortas su vyšniomis, traškiais šokolado gabaliukais ir grietinėle... Elfės šėlsmas tamsiame miške...
Ingredientai:
Tešlai:
6 kiaušiniai
120 g. sviesto
150-200 g. cukraus
50 g. nesaldžių kakavos miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
50-80 g. miltų
Pertepimui ir papuošimui:
600 ml riebios plakamosios grietinėlės
50 g. cukraus pudros
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
vyšnių sirupo ir šviežių arba šaldytų vyšnių
šokolado drožlių, gabaliukų ir suktukų
Žingsniai:
1. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukti elektriniu plaktuvu, ištirpinti sviestą ir supilti į kiaušinių masę.
2. Suberti kakavą, miltus ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti neriebios grietinės tirštumo.
3. Sukrėsti į apvalią 19-20 cm arba 23-24 cm skradą ir kepti 180 C orkaitėje atitinkamai 30-45 minutes.
4. Iškeptą paploti padalinti į tris arba du papločius, sulaistyti vyšnių sirupu ir palikti 4 valandoms įsigerti.
5. Pertepimas. Su cukrumi ir vaniliniu cukrumi elektriniu plaktuvu standžiai išplakti grietinėlę. Ant pirmo papločio išdėlioti atišildytas arba šviežias vyšnias, tepti sluoknį grietinėlės, pabarstyti šokolado gabaliukais, uždėti kitą paplotį ir pakartoti tą patį.
6. Torto viršų ir šonus aptepti grietinėle. Šonus aplipdyti šokolado drožlėmis. Ant viršaus išdėlioti vyšnaites ir šokolado suktinukus.
Patarimas. Kad tortas nebūtų per kietas, - nepadauginkite miltų.
Gardžios nuodėmės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą