Biskvitas su grietinėle


Purus biskvitas su braškėmis ir grietinėle... Kartais taip norisi pašėlti debesyse!..


Ingredientai:

Biskvitui:
4 kiaušiniai
40 g. miltų
20 g. krakmolo
100 g. cukraus
1 a. š. kėlimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus
200 ml apelsinų sulčių

Pertepimo sluoksniui:
250 ml riebios grietinėlės
cukraus (pagal skonį)
200 m. aviečių uogienės

Žingsniai:

1. Biskvitui. Baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, suberti pusę miltų ir krakmolo, tada išmaišyti. Sukrėsti pusę išplaktų baltymų, atsargiai įmaišyti į trynių masę. Tada suberti likusius miltus, krakmolą ir kėlimo miltelius. Išmaišyti. Atsargiai maišant sukrėsti likusius baltymus. Kepti 20 min. 160-180 C orkaitėje nedidelėje stačiakampėje skardoje. Iškepus atvėsinti, padalinti į du papločius, sulaistyti sultimis.

2. Pirmą paplotį aptepti uogiene ir su cukrumi išplakta grietinėle. Tą patį padaryti su antru papločiu. Prieš patiekiant 2-4 val. palaikyti šaltai.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: