Šokoladinė širdelė


Šokoladinis pyragas su grietinėle ir uogiene... Jaukus ir šiltas kaip mylinti širdis...

Ingredientai:

175 g. miltų
2 a. š. kėlimo miltelių
5 š. kakavos
140 g. cukraus pudros
2 kiaušiniai
1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus
1 puodelis pieno

Pertepimui:
braškių džemo (uogienės)
braškių sirupo
2/3 puodelio riebios plakamosios grietinėlės
115 g. braškių

Papuošimui:
1 šokoladinė širdelė
1/2 puodelio riebios plakamosios grietinėlės
50 g. cukraus pudros
kakavos

Žingsniai:

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C. Širdelės formos skardą ištepti riebalais. Dugną iškloti kepimo popieriumi.

2. Miltus, kepimo miltelius, kakavą ir cukraus pudrą suberti į didelį indą.

3. Viduryje birių produktų padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, supilti saulėgražų aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišyti elektriniu plaktuvu.

4. Supilti tešlą į skardą ir kepti apie 40 minučių, kol gražiai iškils, tada atvėsinti. Išėmus iš skardos, padėti ant kepimo popieriaus.

5. Aštriu peiliu padalinti pyragą į du sluoksnius. Pirmą sluoksnį aplaistyti braškių sirupu, aptepti braškių džemu ir išplakta grietinėle. Ant viršaus uždėti antrą pyrago sluoksnį.

6. Pyragą aptepti išplakta grietinėle, papuošti šokoladine širdele. Kraštus pabarstyti kakava.

Patarimas. Aliejus suteikia pyragui purumo, tačiau per daug aliejaus - nepageidaujamą skonį, todėl nepadauginkite.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: