Kalėdinis morkų pyragas




Kalėdų naktį tylią...Morkų pyragas su varškės sūrio kremu...

Ingredientai:

Tešlai:
2-3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės tarkuotų morkų
120 g sviesto
2-2,5 stiklinės miltų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
kėlimo miltelių
vanilinio cukraus
200 g. nesmulkintų migdolų

Pertepimui ir glaistui:
400-500 g. minkšto varškės sūrio be prieskonių
100 g. cukraus miltelių (pudros)
citrinos sulčių

Žingsniai:

1. Kiaušinius elektriniu maišytuvu išsukame su cukrumi, supilame lydytą sviestą, morkas ir gerai išmaišome.

2. Į miltus įmaišome kėlimo miltelius (pagal proporcijas, pažymėtas ant kėlimo miltelių pakelio), cinamoną, vanilinį cukrų. Išsukame kartu su morkų mase.

3. Į tešlą suberiame nesmulkintus migdolus ir išmaišome.

4. Apvalią 23 cm skardą ištriname sviestu, supilame tešlą, kepame 40-50 minučių 200 C orkaitėje.

5. Pertepimas ir glaistas. Minkštą varškės sūrį išsukame su cukraus pudra ir šlakeliu citrinos sulčių. Jeigu masė gaunasi per skysta, papildomai įberiame cukraus miltelių. Iškeptą pyragą padalijame į du papločius. Vieną iš jų aptepame 1/2 varškės sūrio masės, dedame antrą paplotį, aptepame pyrago viršų.

Patarimas. Pyragas atrodys dar gražiau, jeigu apibarstysime paviršių kokoso drožlėmis ar skaldytais migdolais.

Gardžios nuodėmės!

Komentarų nėra: