Kūčiukai su aguonomis - Kūčių tradicijos tęsiasi...
Ingredientai:
2 kiaušiniai
100 g. sviesto
0,5 l pieno
100 g. cukraus
aguonų
40 g. mielių
1 šaukštelis druskos
miltai
Žingsniai:
1. Mieles išmaišome su šaukštu cukraus, įpilame šlakelį pieno, apibarstome miltais ir paliekame 10 minučių.
2. Sviestą išlydome, supilame pieną, kiaušinius, cukrų ir gerai išmaišome.
3. Supilame mielių masę ir tiek miltų, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo. Dubenį su tešla apkojame rankšluostėliu ir paliekame 30 minučių kilti.
4. Papildomai įberiame miltų, kad tešla pasidarytų minkoma, išminkome. Atgnybiame gabalėlį tešlos, suformuojame pailgą "makaroną" ir supjaustome labai smulkiais gabalėliais.
5. Kepame 180 C orkaitėje apie 15 minučių.
Patarimai:
1. Jei norite, kad kūčiukai būtų minkšti, dėkite mažiau miltų. Jei miltų įbersite daugiau - kūčiukai bus kietesni.
2. Nepamirškite, kad kepant tešla "užauga", todėl kūčiukus formuojame mažučius.
Gardžių Kūčių!
1 komentaras:
nors ir praejo sventes isbandziau si recepta viska pavyko ,labai skanu ,,aciuu
Rašyti komentarą